O’slabo

BEZOEK ONZE NIEUWE WEBSITE

www.dewereldrepareren.be

 

De gezusters Hirngespinst veranderen de wereld door de ogen van het kind. Ze luisterden afgelopen jaar naar de verhalen en plannen van Antwerpse kinderen over hoe zij de wereld zouden veranderen en voegen nu daad bij het woord.

Gedurende een hele maand, van 10 september tot en met 15 oktober, staan de gezusters op het Theaterplein voor hetpaleis met O’slabo, een bruisende ontmoetingsplaats, een artistiek labo, van waaruit verschillende theatrale acties en interventies in de stad zullen plaatsvinden.
Vanuit hun labo dagen de Gezusters Hirngespinst de kinderen uit om samen zowel de wereld als hun eigen leefwereld te veranderen en helpen ze hen tot actie over te gaan.
Zo krijgen ze de kans en de verantwoordelijkheid hun stad te veranderen tijdens LAB plein, LAB groen, LAB cuisine, LAB publiek, LAB zebra en  flashLAB!

LAB plein; we bezetten een openbaar plein en ontwerpen en bedenken, op een duurzame manier, een indrukwekkend kunstwerk, in samenwerking met kunstenaarsduo ELKE&BRUNO (www.elke-bruno.be).

LAB plein deux; we bezetten een openbaar plein en bouwen, op een duurzame manier, de plannen uit LAB plein om tot een indrukwekkend kunstwerk, in samenwerking met kunstenaarsduo ELKE&BRUNO (www.elke-bruno.be).

LAB groen; we fatsoeneren, nee we plantsoeneren voor de volle vier seizoenen (een jaar lang dus) en leggen zomaar een tuin aan midden in de stad. Gelukkig bijgestaan door Benjamin Boutreur en Pakt (www.pakt-antwerpen.be/t-dak-van-pakt).

LAB cuisine; we ontdekken de lokale en vegetarische keuken waar we, in samenwerking met de dames van OOGST, een maaltijd bereiden voor mensen die in armoede leven.  (OOGST vzw)

LAB zebra; we pimpen met O’sgraffer; een stoere machine die omgekeerde graffiti zet, zebrapaden en gevaarlijke kruispunten aan scholen op, in samenwerking met ROOFTOPTIGER. (www.rooftoptiger.be)

flashLAB; we houden een waanzinnige flashmob op deze theatrale actiedag, steeds in thema van het LAB van de week.  

LAB publiek; we verwelkomen op de marktdagen passanten in O’slabo. We bekokstoven groene guerrilla acties en smeden kleine plannen met iedereen die, en passant, de wereld wil verbeteren. Op zaterdag vinden er debatten plaats tussen kinderen en professionele wereldverbeteraars.

De exacte planning vind je hier. Wil je met je klas of met je gezin deelnemen? Meer informatie en tickets kan je via hetpaleis krijgen.

concept & uitvoering: Hanne Struyf & Sofie Joan Wouters
ontwerp ontwikkeling O’slabo: Aidan Radier – Gekkewerk
realisatie O’slabo: Aidan Radier & hetpaleis
coaching: Katrien Pierlet
productie: Emilie Poelmans
in samenwerking met: Gideon Hakker, Rooftoptiger, Elke&Bruno, Benjamin Boutreur, Pakt, OOGST vzw en vele anderen

Dit project ontwikkelt zich dankzij de ideeën van kinderen en ook genieten wij de steun van de Vlaamse Overheid, de burgerbegroting, de provincie Antwerpen, hetpaleis, de Belgische Ontwikkelingssamenwerking en Bos+.: 

 

 

 

logo ALLEN def

 

Advertisements