wie

Hanne Struyf en Sofie Joan Wouters leerden elkaar kennen tijdens een auditie bij fABULEUS in Leuven. Na deze auditie besloot Sofie Joan Hanne achterop te nemen zodat Hanne haar trein tijdig zou kunnen halen. Een politieagent dacht daar anders over – de trein werd gemist, een boete werd uitgeschreven en een vriendschap werd geboren. Vanaf 2003 speelden zij samen in verscheidene voorstellingen van fABULEUS.
Ze trokken naar dezelfde toneelschool, smeedden plannen om samen theater te maken en LAURA\ODA werd hun eerste samenwerking.

hanne

Hanne Struyf (1987) studeerde in 2010 af aan de acteursopleiding van de Arnhemse Toneelschool. Ze werkte als actrice in Nederland bij onder andere MAAS Theater en Dans uit Rotterdam, De Toneelmakerij uit Amsterdam en Toneelgroep Oostpool uit Arnhem. In België speelde Hanne bij Tg Nunc uit Gent.

Sinds enkele jaren combineert ze dit werk met het maken van eigen voorstellingen. In 2015 maakte ze de voorstelling LAURA\ODA. Op dit ogenblik speelt Hanne bij het Antwerps jeugdtheatergezelschap Laika waarmee ze internationaal tourt door Azië en Europa.

Sofie JOan

Sofie Joan Wouters (1985) studeerde in 2008 af als Burgerlijk-Ingenieur Architect aan de KULeuven alvorens te starten met de acteursopleiding aan de Arnhemse Toneelschool, waar ze afstudeerde in 2013. Samen met Pieter-Jan De Wyngaert en Joachim Gys stichtte ze in 2012 het theatercollectief NACHTKRAB. In Nederland is Sofie Joan vast lid van het theatergezelschap Moeremans&Sons. Naast haar theaterwerk was ze meermaals te zien in kortfilms en op televisie.

Advertisements